DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Zacusca de dovlecei

Pentru că e sezonul legumelor proaspete vă propun să pregătiți o zacuscă delicioasă și aromată de dovlecei. Nu este complicat de făcut de loc iar rezultatul este foarte bun și o puteți păstra o perioadă de timp. Rețeta am găsit-o pe site la Lena și pentru că nu are foarte mult ulei am decis să o prepar și să v-o propun și vouă.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 dovlecei

-3 ardei grași roșii

- 3 morcovi

- 4 roșii coapte bine

- 2 cepe albe

2-3 căței de usturoi (opțional)

- 2 lg ulei

-sare, piper

- 3 foi de dafin

Din cantitățile acestea mi-au ieșit 3 borcane (350 g) și puțin de zacuscă, dar dacă vreți mai multă dublați sau triplați cantitățile.

Preparare. Dovleceii spălați îi tăiem cuburi și îi punem într-o tavă. Peste acestea adăugăm ceapa tăiată julien și morcovii rondele. Ardeii grași îi tăiem în două și îi punem deasupra celorlate legume în tavă, iar roșiile le punem întregi.

Stropiți cu o lingură de ulei (sau dacă aveți recipient cu spray și mai bine) și dați la cuptor pentru circa 1 oră. Scoateți tava și puneți deasupra un prosop de bucătărie. Lăsați așa circa 10 minute, apoi curățați pielițele de pe ardei și roșii. Turnați toate legumele în blender și mixați în funcție de cât de fină vreți să fie zacusca.

Turnați apoi conținutul într-o oală cu fund mai gros, adăugați sare și piper după preferințe, cealaltă lingură de ulei și foile de dafin. Puneți să fiarbă la foc mic circa 30-40 minute. Atenție mare că la fierbere cam sare pe dinafară conținutul.

Pentru păstrare am urmat tot metoda folosită în rețeta originală, care ne asigură că stau foarte bine mai mult timp. Borcanele le puneți goale la sterilizat în cuptorul cald și le țineți acolo câteva minute. Cât sunt încă calde turnați zacusca fierbinte în ele și înfiletați bine de tot capacul. Introduceți apoi borcanele în cuptorul încins la 150 de grade și le lăsați acolo încă 30 minute. Opriți cuptorul deschideți ușa și lăsați borcanele să se răcească mai departe în cuptorul oprit.

Cam asta e tot! Sper să puneți rețeta în aplicare și să vă placă!

Pofta bună!

Print Friendly
Growth Agency
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

Baticuri Fulare si esarfe elegante

S-ar putea sa iti placa si:
  • Cursuri web design acreditateCursuri grafica acreditate
    BaticuriADISAF

CATEGORII RETETE

DULCIURI

toate dulciurile | retete-dukan.ro

MANCARURI CU PUI/CURCAN

toate retetele | MANCARURI CU PUI/CURCAN

MANCARURI CU VITA

toate retetele | MANCARURI CU VITA

PAINE/PIZZA

toate retetele | PAINE/PIZZA

SUPE/CIORBE

toate retetele | SUPE/CIORBE

VARIANTE MENIU

toate retetele | VARIANTE MENIU

RETETE PESTE

toate retetele | RETETE PESTE

SALATE/ALTE MANCARURI

toate retetele | SALATE/ALTE MANCARURI

RETETE DE POST

toate retetele | RETETE DE POST

APERITIVE

toate retetele | APERITIVE

BAUTURI

MENIU DE PASTI

MENIU DE CRACIUN

  • jucarii handmade