DIETA DUKAN/UTILE

Desert Lisaline

Am incercat o noua reteta de desert din cartea de retete a dr. Dukan. De data asta este vorba de desertul Lisaline, care aduce intr-un fel cu celebrul cheese cake. Este usor de facut si o varianta foarte la indemana de desert, numai bun pentru dieta Dukan.

Faza Atac, Croaziera (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

1 portie

Ingrediente:

- 2 oua

- 200-250 grame de branza degresata

- indulcitor lichid

- 1 lingurita de zeama de lamaie sau esenta de lamaie

Galbenusurile de ou se amesteca cu branza degresata, indulcitorul si zeama sau esenta de lamaie. Separat, albusurile de bat spuma cu putin praf de sare. Incorporam usor spuma de albusuri in amestecul de galbenus de oua si branza. Punem compozitia intr-o tava de silicon sau in formele de briose (umplet circa trei sferturi). Introducem in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si le tinem circa 25-30 minute. In timpul coacerii creste destul de mult, dar apoi se lasa, mai ales dupa ce l-am scos din cuptor.

Usor si bun!

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

51 Responses to Desert Lisaline

  1. elena spune:

    se poate folosi si alta aroma decat cea de lamaie? ca am de migdale,de portocale, rom si vanilie…
    ms

  2. Ioana spune:

    Buna seara! Am facut minunatia…cu esenta de portocale. Are o consistenta ca o budinca cu branza, cu o aroma foarte placuta de portocale. Este delicioasa, toata familia a poftit la ea. partea neplacuta e ca se lasa destul de tare dupa ce o iei din forme. Eu am facut-o in cele de briose.
    In concluzie, gust delicios, prezentare …mai putin.
    Multumesc de reteta, prinde bine pentru stampararea poftei de dulce :)

    • admin spune:

      Bine ai venit! Ma bucur ca ti-a placut. din pacate da, se lasa tare dupa ce o scoti din cuptor. dar banuiesc ca nu apuca sa stea prea mult timp nemancata asa ca nu e chiar atat de grav :)

  3. laura spune:

    am facut si eu aceasta reteta. a mancat toata familia, super buna si usor de facut. e adevarat ca nu a aratat ca in poza, adica mie mi-a iesit mult mai subtire dar oricum nu a rezistat mult in tava. am mai multe retete de incercat, acum ca am intrat in randul dukanitelor

    • admin spune:

      Bine ai venit Laura si mult succes cu dieta Dukan. Daca respecti principiile atunci vei avea rezultate surprinzatoare! Sa stii ca nu conteaza atat de mult cum arata, conteaza gustul si mai ales sa va placa :) . Grosimea ei depinde de tava in care o pui (la o tava mai mare iese mai subtire, este normal). te astept cu comentarii si la alte retete.

  4. mihaela spune:

    Buna seara,cat indulcitor se pune ?

  5. Anca spune:

    Cat de degresata ar trebui sa fie branza?
    3% e bine?
    Nu am gasit procent mai mic, cea de 0,2% e cam scumpa… pentru cate as vrea sa incerc….

  6. Anca spune:

    Doar odata…. Nici la consolidare nu-i voie de 3%?
    Multumesc de “iluminare”

  7. Dana spune:

    Buna :) ! Ce fel de branza degresata? Branza de vaci? Eventual imi puteti spune cum se numeste marca? Multumesc frumos!!

  8. Anca spune:

    Prajitura poate fi mancata si in faza de atac?

  9. Anca spune:

    Buna ziua, se poate folosi quark in loc de branza degresata?

  10. Ion Iuliana spune:

    ce fel de indulcitor pot sa folosesc?

  11. Mihaela spune:

    e in cuptor,cu esenta de portocale
    abea astept sa gust..miroase demential

  12. carmen spune:

    sunt la faza de consolidare si dupa apropare 3 luni am facut si eu un desert si l-am facut pe acesta. A iesit foarte bun, am folosit jum. branza degresata si jum. quakc pt. ca nu aveam suficienta cantitate de branza, si am pus 2 lingurite indulcitor clio, (mie mi s-a parut cam dulce, data viitoare o sa pun doar o lingurita) si zeama de lamaie, oricum este un desert care il recomand, multumesc pentru acest site, retetele chiar sunt grozave.

  13. pana ionela spune:

    sunt in faza de atac si am incercat si eu aceasta prajitura.este foarte buna,imi place foarte mult si ma ajuta sa-mi potolesc pofta de dulce. multumesc mult de tot pt reteta.pup

  14. Alina spune:

    Wow, arata intr-un mare fel!!! Astazi sunt la croaziera PP, asa ca o voi incerca… Am deja apa in gura… :D

  15. carmen spune:

    daca sunt la faza de atac conteaza cata prajitura din asta sau alt desert dukan mananc?

  16. Georgiana Ionescu spune:

    Hop si eu pe aici :) Azi voi incerca sa fac si eu aceasta reteta de prajiturica mai ales ca nu am restrictie sa o mananc in nu stiu cate zile :) ). Sper totusi sa nu imi iasa putina :) ))) ci multa, ca sa ma satur:P.Revin cu poza ( daca e cazul ) si cu un feedback :*pup

  17. Ionescu Georgiana spune:

    Cum spuneam, revin cu poza daca e cazul. Nu prea e cazul :) )…Adica…prajiturica e super buna la gust, un piculet acrisoara, foarteee putin…dar din pacate nu mi-a crescut deloc deloc.De fapt ea a crescut cat tava..dar dupa ce am scos-o din cuptor…parca am desumflat o minge. Si totusi, i-am facut chiar si asa poze :) )), arata intr-un “anume” fel de uratel hahahaha dar mai ma gandesc pana maine daca pun poza sau nu pe facebook. Ce sfat primesc pentru ca data viitoare cand am sa o mai fac…sa imi ramana crescuta un pic…gen ca feliutele de chec?

    • admin spune:

      Georgiana, asa se intampla cu multe din retetele dukan style. Se umfla la copt si se lasa. Asta pentru ca nu in compozitie faina ca cele clasice. Deci nu doar la tine se intampla asa :)

  18. Alexandra spune:

    Se poate manca la croaziera si in faza de PP si in faza PL

  19. Alexandra spune:

    se poate coace si in tava pe foaie de copt? sau in vas yena ?

  20. Alexandra spune:

    deci cel mai rapid si bun desert pe care l-am facut …si nu ingrasa cel mai important ! foarte buna reteta :* :* :*

  21. Mihaela spune:

    buna,

    Am observat anumite info in contradictoriu si anume:
    la prajitura Lisaline cu budinca ni se da gramaj pentru o portie
    la lisaline simpla avem acelasi gramaj insa ni se spune ca este portie pentru doua zile…acum ce info o luam ca atare ca fiind ok?

    • admin spune:

      Buna. Ms de observatie. Cand am scris prima reteta la desert imparteam portile in functie de dimensiune/gramaj. Ulterior le-am impartit in functie de tolerate si de aici confuzia. Am sa modific aici portiile, pentru cine o poate manca intr-o zi sa ii dea bataie, fara restrictii.

  22. Madalina spune:

    Buna!!
    As vrea sa stiu daca in loc de indulcitor pudra sau lichid pot folosi zaharina pisata :) Nu am acum altfel de indulcitor!
    Mu;tumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 19 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)