DIETA DUKAN/UTILE

Inghetata cu pepene rosu

Ar fi păcat să nu exploatăm pepenele roșu la adevărata sa valoare, zic. Și dacă zilele trecute am încercat băutura răcoritoare cu pepene roșu, azi e rândul înghețatei. De fapt nu am făcut decât să combin rețeta de băutură cu cea de înghețata dementă și gata, rezultatul a fost o înghețată super delicioasă. Și vă dau și un pont, înlocuiți pepenele roșu cu cel galben și rezultatul e la fel de bun.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente:

-4 iaurturi grecești cu 2 % grăsime (4×150 g)

-100 ml lapte degresat

- 4 lg lapte praf degresat

-1 gălbenuș de ou (opțional)

- îndulcitor după gust

- 2 felii de pepene tăiate cuburi și congelate

Preparare:

Puteți prepara înghețata în modul clasic, la congelator sau la mașina de înghețată.

Pepenele se curăță de sâmburi și se taie cubulețe. Acestea se pun la congelator într-o pungă pentru cel puțin 1 oră (să fie congelate cât de cât).

Se scot de pun în blender și se mixează bine.

Piureul de pepene roșu se amestecă într-un bol cu restul de ingrediente și se omogenizează compoziția. Se toarnă într-un vas care se pune în congelator. După 2-3 ore, când a început să înghețe se scoate vasul cu înghețată din congelator și se omogenizează foarte bine compoziția cu o furculiță sau cu mixerul. Operația se repetă la interval de 2 ore, cel puțin de 3 ori, scopul fiind acela de a nu se forma ace de gheață.

Sau :

Se toarnă întreaga compoziție în mașina de făcut înghețată și se lasă să iși facă ciclul. Puneți apoi înghețata într-un recipient în congelator pentru minim 2 ore pentru a fi și mai înghețată sau consumați-o direct așa.

Simplu, răcoritor și gustos!

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 4 + 25 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)