DIETA DUKAN/UTILE

Prajitura cu mere (fara tolerate)

La cât de multe rețete de prăjituri cu mere sunt pe site cred că v-ați dat seama că sunt fan. Îmi place gustul merelor combinate cu aroma de scorțișoară, îmi place mirosul care se răspândește în casă atunci când prăjitura sau plăcinta e în cuptor.

Cred că aș putea renunța cu ușurință la o felie de tort cu ciocolată pentru o prăjitură/plăcintă cu mere. Și în plus îmi aduce aminte de copilărie, când cele mai bune dulciuri erau cele făcute de mama!

Probabil am să mai postez și alte variante cu mere, dar nu vă supărați pe mine, nu-i așa?!

Vreau să vă spun că în cazul în care sunteți la croazieră în dukanul clasic puteți înlocui stratul de mere cu dovleac sau cu brânză dulce și goji! Rezultatul cred că ar fi la fel de gustos.

Faza Croazieră (dacă înlocuiți fructele cu dovleac sau brânză), Consolidare, stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente:

-4 ouă

- 3 lg tărâțe de ovăz

- 1 lgt făină konjac

- 6 lg lapte praf degresat

- 3-4 lg xilitol sau eritritol (îndulcitor)

- 1 lgt praf de copt

- 1 esență de vanilie

- 1 lgt esență unt

Pentru umplutură:

 – 3-4 mere rase, stoarse de zeamă

-3 lg xilitol sau eritritol (îndulcitor)

- 1 lgt scorțișoară

- esență de vanilie

Preparare:

Ouăle întregi împreună cu făina de konjac se bat cu telul (sau mixerul), până când compoziția se îngroașă și crește în volum (se vede în poze).

Se adaugă peste această compoziție restul de ingrediente pentru blat (pe rând nu grămadă) și se omogenizează compoziția.

Puneți jumătate din compoziție în tavă. Este o cantitate care se potrivește unei tăvi cu un diametru de 18-20 cm (cum am folosit eu), altfel blatul va fi subțire. Se introduce tava în cuptorul încins la 180  grade și se coace circa 12-15 minute.

Între timp amestecăm toate ingredientele pentru umplutură.

Scoatem tava, turnăm mărul deasupra blatului în strat uniform apoi turnăm restul de blat deasupra. Punem tava înapoi în cuptor și mai coacem 35 minute.

Se scoate din tavă și se lasă la rece pe un grilaj acoperită cu un prosop de bucătărie.

Este delicioasă și mai presus de toate blatul nu are niciun ingredient tolerat.

Dacă vreți să folosiți totuși alimentul tolerat puteți face un topping de vanilie (gen budincă, dar mai subțire) și nu o să vă mai săturați!

Poftă bună!

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

12 Responses to Prajitura cu mere (fara tolerate)

  1. gabiD spune:

    poate fi inlocuita faina de konjac cu ceva? :)

  2. ioana spune:

    buna,
    as putea consuma branza dulce(samachisa)? spre exemplu la aceasta reteta?.. daca o fac din lapte slab? cat de slab?

  3. ana spune:

    buna,
    faina de ovaz este permisa in compozitii sau nu are aceleasi proprietati?
    cerealele gen fibre+ovaz ?

  4. Anca spune:

    Am facut-o cu brinza si cu goji…..o minunatie!!!!!. Nu am avut faina de konjak asa ca am pus o lingura de amidon si iese foarte buna si asa. Superba!!!

  5. viorica ichim spune:

    cea mai buna reteta de dulce dukan, mancata vreodata :) eu am injumatatit cantitatea de xilitol. nu stiu de ce dar indulcitorii nu-mi plac, imi dau un gust secundar ce ma deranjeaza. stiti vreun indulcitor asemanator la gust cu zaharul? Nici zahar nu consumam in mod excesiv, eu fiind pasionata de ciocolata cat mai amara, cafeaua amara, si dulciurile nu prea dulci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 8 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)