DIETA DUKAN/UTILE

Tarhon in otet

In fiecare primăvară aștept să apară tahonul ca să pot să îl pun în borcane cu oțet și să pregătesc ciorbe delicioase. Până acum vreo 2-3 îl luam gata făcut de la mama, dar apoi m-am prins că e super mega simplu de pus și de atunci mi-l pregătesc singură. În dieta dukan poate fi folosit pentru că face parte din categoria plantelor aromatice, iar retete dukan de ciorbă cu tarhon în oțet găsiți și aici.

Astăzi l-am găsit pe tarabe în piața și mi-am adus aminte să vă arăt și vouă cum se face.

Faza: Toate fazele

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-câteva legături sănătoase de tarhon

-oțet alimentar

Preparare:

Se spală tarhonul foarte bine și se zvântă de apă. Se aleg frunzele de pe tijă, iar aceasta din urmă se aruncă. Aici e un pic de treabă migăloasă dar merită din plin.

După ce l-ați curățat puteți să îl tocați mai mărunt, în funcție de preferințe.

Se pune în borcan și se îndeasă foarte bine. Când e plin borcanul începeți să turnați peste tarhon oțetul. Turnați până sus de tot, așteptați 10 minute în cazul în care oțetul se mai așează printre frunze și apoi suplimentați cu oțet dacă e cazul.

Puneți capul , strângeți bine și lăsați borcanul în cămară. Cel mai bine e să îl lăsați câteva zile înainte de a trece la atac.

După deschidere eu păstrez borcanul în frigider. Îl folosesc la anumite rețete și stă lejer în frigider și câte 2-3 luni, poate și mai mult dacă apucă.

Aici aveți 2 retete dukan de ciorbe în care eu îl folosesc.

http://www.retete-dukan.ro/ciorba-cu-afumatura-si-tarhon/

http://www.retete-dukan.ro/ciorba-de-pui-cu-smantana-si-tarhon-in-otet/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

One Response to Tarhon in otet

  1. Teodorescu Lucia spune:

    Foarte bun tarhonul si foarte buna reteta, plus ca este cea mai usoara metoda de conservare.
    Eu am mai facut tarhon in bulion, fara sare, in acelasi mod: tarhonul curatat si spalat se indeasa foarte bine in borcan, apoi se toarna bulion. Daca e prea gros, se face acest amestec separat, apoi se umple borcanul si se sterilizeaza fractionat, adica, azi 30 min si maine 30 min.
    Am mai facut si tarhon in bors, fara sare, apoi sterilizat tot de doua ori. Cand vrei sa faci un bors cu tarhon, rastorni borcanul in baza de supa cu legume si carne si… gata!
    Si am mai facut si tarhon in apa, fara sare, tot sterilizat de doua ori, pentru a pune tarhonul in maioneza sau sosuri albe, astfel ca otetul, bulionul sau borsul sa nu schimbe gustul de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 23 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)