Musaca de legume cu pui
V-am dat reteta de musaca simpla cu legume, dar putem combina legumele cu proteinele, iar rezultatul este unul delicios pentru papilele noastre gustative si pentru dieta Dukan. Daca stau bine sa ma gandesc nu este doar strict pentru dieta, asa ca daca va lasa inima o puteti imparti cu membrii familiei, asa cum am facut si eu!
Faza Croaziera, Consolidare
Portie pentru 2 zile
Ingrediente:
- 300 gr carne tocata de pui (sau curcan)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 vinete medii ca dimensiune
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- 1 ardei verde
- 1 legatura de marar verde
- 2 linguri de sos de rosii
- 500 ml sos Bechamel (reteta aici)
- sare, piper
Intai de toate curatam vinetele si le taiem rondele de circa 1 cm grosime. Le punem intr-o tava pe hartie de copt, turnam niste sare peste ele si le bagam la cuptor (incins la 180 grade), unde le tinem cam 10-15 minute pana se inmoaie putin.
Intre timp taiem ceapa marunt, dam morcovul prin razatoare si ii turnam intr-o tigaie antiaderenta incinsa, eventual unsa cu putin ulei (in limita celor 3 picaturi permise). Amestecam continuu, iar dupa 5 minute adaugam peste sosul de rosii si il mai lasam pe foc inca 5-10 minute (continuand sa amestecam). Intr- alta tigaie, tot antiaderenta, punem carnea tocata de pui la calit. Amestecam mereu in tigaie si o lasam maxim 10 minute.
Cand toate acestea sunt gata incepem sa “asamblam” musacaua. Punem mai intai un strat de vinete, apoi unul de morcovi si ceapa calita, apoi punem un strat de carne, iarasi morcovi si ceapa calita, apoi dovleceii taiati rondele, cateva felii de rosii si ardei si deasupra mararul verde tocat marunt.
Deasupra turnam sosul Bechamel (daca nu vreti cu sos, bateti 2 oua cu 150 ml lapte si eventual o lindura de amidon si turnati peste). Introducem vasul la cuptor (180-190 grade) si le lasam cca 1 ora (pana prinde sosul de deasupra o culoare aramie).
Pofta buna!
Daca am manca intotdeauna produse atat de sanatoase, am trai viata vesnica
Multumim pentru reteta.
Buna ziua si bine ati venit! Nu e nevoie sa traim o viata vesnica, dar e important ca fie mai scurta sau mai lunga viata asta a noastra, sa fie sanatoasa. Multa sanatate si va mai astept si pe la alte retete
pot folosi si vas de yena?sau tava normala?
Linistita!Mai degraba yena!
Buna! Tu folosesti carne tocata direct cumparata sau toci tu? Multumesc!:*
Nu cumpar carne tocata. Iau bucatile si le toc eu acasa in robotul de bucatarie. Prefer varianta asta si ar trebui sa faca toata lumea asa (macar stim ce am cumparat, vesnica poveste).
Am inteles si asa am si facut! Pupici!:*
I’m on Day 6 and I’m doing well with this so far. Can we have Fat Free Cheese? I missed that part in the book!!The tuna and dill suodns good. Did you just use dill seasoning?
Yes you can. Tuna is good but not in oil. And the dill it is permited as an adjuvant. For some recipes you can check my english website http://www.my-dukan-recipes.com/
Am facut ieri aceasta reteta si pot sa zic ca e SUPER! M-am indragostit de site-ul tau si retetele tale! Multumim pentru diversitatea oferita!
Iti multumesc Felicia pentru aprecieri si ma bucur sa aud ca iti plac retetele :*