DIETA DUKAN/UTILE

Dukan Lasagna

Mă tot gândeam dacă și cum aș putea să fac o rețetă dukan de lasagna, așa că ieri mi-am adunat ingredientele și m-am pus la lucru. Rezultatul îl vedeți în poze și veți putea să îl judecați imediat ce vă faceți și voi rețeta asta. Eu vă spun doar un lucru….delicioasă. Așadar să purcedem la drum. Deși rețeta o să fie mai lungă și pentru unii poate complicată vă asigur că nu e chiar așa. Aaa…trebuie să mai știți că în loc de foi de lasagna am folosit clatite dukan! Si nu uitati, este un preparat pe care il puteti pregati pentru toata familia!

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 4 (cel puțin 2 zile)

Ingrediente pentru umplutură:

-400 gr carne de vită tocată (eu am folosit pulpă de vițel)

- 1 ceapă

- 3-4 căței de usturoi

- 200 gr sos de roșii neîndulcit

- 3 linguri pastă de roșii neîndulcită

- 1 cană de apă

- sare, piper, busuioc uscat

- ½  legătură pătrunjel verde

Ingrediente pentru 3 clătite:

-1 ou

- 1 lg si jumătate amidon de porumb

-3-4 linguri lapte degresat

- 2-3 linguri apă minerală

- sare

Ingrediente pentru umplutura cu brânză:

-1 cutie brânză degresată (250 gr)

- 1 ou

- ½  legătură pătrunjel verde

Ingrediente pentru sosul Bechamel:

-200 ml lapte degresat

-1 lingură amidon

-praf de nucșoară

-un vârf de sare

Mai întâi ne ocupăm de umplutura de carne. Punem carnea tocată într-o tigaie sau oală antiaderentă și o lăsăm să se gătească până își schimbă culoarea (amestecam în ea mereu). Apoi adăugăm ceapa și usturoiul tăiate mărunt, sosul și pasta de roșii, apa, sarea, piperul, busuiocul și pătrunjelul tocat mărunt. Punem capacul și o lăsăm să fiarbă circa 40-45 minute, amestecând din când în când.

Până se face aceasta ne ocupăm de celelalte componente. Pentru clătite amestecăm oul cu amidonul, laptele degresat, apa minerală și sarea și le pregătim ca orice clătite, folosind o tigaie antiaderentă încinsă la maxim (aveti rețeta clasică de clătite aici). Trebuie să iasă 3 clătite pe care le lăsați la răcit.

Pentru a pregăti sosul Bechamel amestecați toate ingredientele și le puneți la fiert până se îngroașă.

Pentru umplutura de brânză amestecați toate ingredientele într-un vas.

Asamblare Lasagna (se vede in pozele de mai sus)

Într-un vas de yena (al meu e patrat, 22/22 cm) puneți mai întâi un strat de carne cu sos, apoi unul de brânză (jumătate din compoziție), apoi o clătită și jumătate tăiată fâșii, iar un strat de carne cu sos, iar brânză (cealaltă jumătate), apoi din nou fașii din clătite, încâ un strat de carne cu sos iar deasupra turnați sosul Bechamel și încercați să îl întindeți deasupra cărnii. Introduceți vasul în cuptorul încins în prealabil la 180 grade și o lăsați circa 35-40 minute. Înainte de a mânca prima porție lăsați-o să se răcească puțin.

Poftă bună!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

43 Responses to Dukan Lasagna

  1. Cristina spune:

    Ioana vasul de yena ce capacitate are? 1 litru sau 1,8 .Multumesc!

  2. Adina spune:

    Buna! Ce tigaie folosesti..?:( Ca eu am Dry cooker dar mi se prind clatitele…:(:(

  3. Cristina spune:

    Multumesc! O fac si eu vineri acum:) Arata super,imi ploua in gura!

  4. Claudia spune:

    Am facut-o aseara….foarte buna! Dar s-a terminat rapid…deh familie mare :) ) Deci, nu mi-a ajuns :)

  5. cristina spune:

    si eu si eu,super buna,am facut juma de portie cu ce am avut in casa,adica pui si ciuperci,delicioasa!!!!multumim

  6. cristina spune:

    iOANA,ce parere ai daca imi bag si la congelator o portie pt urmatoarele zile de PL,si in general despre mancarea gatita pt pl deci si cu legume,e ok,imi recomanzi?pupici

  7. Monica spune:

    de-li-cioa-saaaaa……doar ce am terminat de mancat si cu greu m-am stapanit sa nu mananc portie dubla :)

  8. Carmen Nemes spune:

    Helo, am si eu o nelamurire: de ce e doar pt PL? nu vad sa aiba legume. Multumesc! :)

  9. Miana spune:

    Buna, acum e la cuptor, abia astept sa o incerc :)

  10. Eni spune:

    Buna,amidonul de porumb este permis in perioada de croaziera?… intrebam,pt ca vad ca se foloseste mai la toate … ce cantitate este permis?

  11. Anca spune:

    delicioasa! merita tot efortul! merci pentru reteta ;)

  12. samira spune:

    am facut si eu in weekend lasagna si a iesit exceptionala! foarte faina reteta! as spune chiar cea mai buna reteta dukan! :*

  13. georgiana spune:

    este extraordinara reteta.Este cea mai buna reteta Dukan pentru mine. Multumesc frumos

  14. Anca spune:

    Unde gasesc laptele praf? in ce supermarket? am vazut ca majoritatea retetelor necesita laptele praf degresat..

  15. gaby spune:

    Foarte bun,am facut si eu,dar in loc de umplutura cu branza am pus legume calite, iar cand am fiert bechamelul am presarat un strop de branza in el.

  16. adelina spune:

    Arata senzational ! Cu retetele tale am slabit 12 kg in mai putin de 2 luni. De la 96 de kg am ajuns la 84 si mergem mai departe. Multumesc din suflet pentru retete si Providentei ca ti-a dat un asemenea talent!

    • admin spune:

      Vai Adelina! Ma bucur nespus pentru tine! Si ma bucur ca inspirandu-te din retetele de aici ai putut sa slabesti! Felicitarile mele si mult succes mai departe!

  17. Bianca spune:

    Nu o sa ma satur niciodata de aceasta reteta!Delicioasa e putin spus!!!

  18. Karin spune:

    Buna ! Maine ma apuc si eu de lasagna, dar spune-mi un lucru, de ce sunt 4 portii ? Are doar 2,5 linguri de amidon. Ar fi aproape 3 portii, nu ? Imi scapa ceva ? Multumesc mult ! Spor la idei geniale !

    • admin spune:

      Buna. E vb de portii in functie de marime, nu de ingrediente. :)

      • Karin spune:

        Bun. Dar interzis nu este, dupa cate am deslusit eu… Maine o sa fac niste clatite cu tarata de ovaz macinata in loc de amidon. Au iesit bine pana acum. Te anunt ce scofala am facut :)

  19. Karin spune:

    Buna! Am facut lasagna cu clatite din tarata. A iesit dementiala, e o reteta superba si extrem de satioasa. A trebuit s-o impart in 6! Iti multumesc.

  20. Loredana spune:

    E reteta mea preferata de dieta,am facut-o de cateva ori dar niciodata nu mi-au iesit clatitele.Nici nu am o tigaie sa nu lipeasca,data viitoare am sa fac o clatita uriasa pe o hartie de copt in cuptor.Minunate retetele,multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 22 + 28 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)