DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Dukan Lasagna

Mă tot gândeam dacă și cum aș putea să fac o rețetă dukan de lasagna, așa că ieri mi-am adunat ingredientele și m-am pus la lucru. Rezultatul îl vedeți în poze și veți putea să îl judecați imediat ce vă faceți și voi rețeta asta. Eu vă spun doar un lucru….delicioasă. Așadar să purcedem la drum. Deși rețeta o să fie mai lungă și pentru unii poate complicată vă asigur că nu e chiar așa. Aaa…trebuie să mai știți că în loc de foi de lasagna am folosit clatite dukan! Si nu uitati, este un preparat pe care il puteti pregati pentru toata familia!

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 4 (cel puțin 2 zile)

Ingrediente pentru umplutură:

-400 gr carne de vită tocată (eu am folosit pulpă de vițel)

- 1 ceapă

- 3-4 căței de usturoi

- 200 gr sos de roșii neîndulcit

- 3 linguri pastă de roșii neîndulcită

- 1 cană de apă

- sare, piper, busuioc uscat

- ½  legătură pătrunjel verde

Ingrediente pentru 3 clătite:

-1 ou

- 1 lg si jumătate amidon de porumb

-3-4 linguri lapte degresat

- 2-3 linguri apă minerală

- sare

Ingrediente pentru umplutura cu brânză:

-1 cutie brânză degresată (250 gr)

- 1 ou

- ½  legătură pătrunjel verde

Ingrediente pentru sosul Bechamel:

-200 ml lapte degresat

-1 lingură amidon

-praf de nucșoară

-un vârf de sare

Mai întâi ne ocupăm de umplutura de carne. Punem carnea tocată într-o tigaie sau oală antiaderentă și o lăsăm să se gătească până își schimbă culoarea (amestecam în ea mereu). Apoi adăugăm ceapa și usturoiul tăiate mărunt, sosul și pasta de roșii, apa, sarea, piperul, busuiocul și pătrunjelul tocat mărunt. Punem capacul și o lăsăm să fiarbă circa 40-45 minute, amestecând din când în când.

Până se face aceasta ne ocupăm de celelalte componente. Pentru clătite amestecăm oul cu amidonul, laptele degresat, apa minerală și sarea și le pregătim ca orice clătite, folosind o tigaie antiaderentă încinsă la maxim (aveti rețeta clasică de clătite aici). Trebuie să iasă 3 clătite pe care le lăsați la răcit.

Pentru a pregăti sosul Bechamel amestecați toate ingredientele și le puneți la fiert până se îngroașă.

Pentru umplutura de brânză amestecați toate ingredientele într-un vas.

Asamblare Lasagna (se vede in pozele de mai sus)

Într-un vas de yena (al meu e patrat, 22/22 cm) puneți mai întâi un strat de carne cu sos, apoi unul de brânză (jumătate din compoziție), apoi o clătită și jumătate tăiată fâșii, iar un strat de carne cu sos, iar brânză (cealaltă jumătate), apoi din nou fașii din clătite, încâ un strat de carne cu sos iar deasupra turnați sosul Bechamel și încercați să îl întindeți deasupra cărnii. Introduceți vasul în cuptorul încins în prealabil la 180 grade și o lăsați circa 35-40 minute. Înainte de a mânca prima porție lăsați-o să se răcească puțin.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: